Heerlijk en snel de perfecte steak met een contactgrill. Snelle bereiding, minder vet en makkelijke reiniging zijn slechts enkele voordelen van een contactgrill. Deze apparaten zijn populair bij veel mensen omdat ze de bereiding van een grote verscheidenheid aan gerechten mogelijk maken en bovendien gemakkelijk in het gebruik zijn. Hier vindt u alles wat u moet weten over contactgrills en aan het einde van het artikel vindt u de momenteel meest populaire producten met een goede prijs-prestatieverhouding. Veel plezier met lezen en browsen.
Wat is een contactgrill?
Het bereiden van voedsel met behulp van een contactgrill is een zeer populaire manier van grillen binnenshuis. De George Forman Grill is een van de bekendste vertegenwoordigers van dit type grill. Contactgrills zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en maten en zijn uitgerust met twee grillplaten, een boven en een onder. De bovenplaat zorgt voor een snellere bereiding van het eten, waardoor het vocht, bijvoorbeeld in het vlees, behouden blijft.
Wanneer kan een contactgrill worden gebruikt?
Een contactgrill kan worden gebruikt om alle gerechten te bereiden waarvoor anders een normale grill wordt gebruikt. Van vlees, vis en groenten tot sandwiches en zelfs desserts, contactgrills worden voor een groot aantal gerechten gebruikt. Het voordeel van deze apparaten is dat ze gemakkelijk te gebruiken en snel te bereiden zijn. Vooral door de dubbele verwarmingsplaten kan het eten tegelijkertijd van boven en onder worden gegrild, wat zorgt voor meer sap in het eten. Zo’n grill is natuurlijk niet geschikt voor een pulled pork, maar dat had ook niemand vermoed. Daarnaast zijn contactgrills ook ideaal voor kleinere keukens, omdat ze nauwelijks ruimte innemen op het aanrecht en dan een volwaardige grill kunnen vervangen. Dit adres kan ook worden gebruikt om voedsel op te warmen dat bijvoorbeeld vlees uitdroogt in de magnetron.
Hoe verschillen contactgrills?
Sommige contactgrills hebben een zwevend scharnier waardoor ze zich kunnen aanpassen aan de dikte van het voedsel, of de scharnieren kunnen tot 180 ° plat openen om een tweede grilloppervlak te creëren als een open grill. Contactgrills werken ook met krachtige elementen voor het verwarmen van kookplaten. Zo heeft elk verschillend plaattype verschillende kookeigenschappen, wat tot unieke eindresultaten leidt. Contactgrills met vlakke platen maximaliseren het kookoppervlak. Omdat een groter deel van de kookplaat in contact komt met het voedsel, wordt de warmte snel verdeeld, wat leidt tot kortere kooktijden. Contactgrills met lamellen hebben twee belangrijke voordelen. Ten eerste helpen de groeven het vet uit het voedsel te trekken, wat resulteert in gezonder voedsel. Ten tweede, aangezien slechts een deel van de kookplaat het eten raakt, blijven merklijnen over om steaks, spiesjes en panini’s een speciale uitstraling te geven. Contactgrills met gemengde platen bieden een combinatie van beide. De term “gemengde plaat” verwijst meestal naar een vlakke bodemplaat en een geribbelde bovenplaat. Dit resulteert in snel grillen en aantrekkelijke merklijnen. De branding verschijnt echter meestal alleen bovenop het eten. Sommige grotere contactgrills hebben zowel vlakke als geribbelde bodemplaten voor maximale grillflexibiliteit.